Ze vinden graag pijn

Fysiek en moreel lijden maakt ons bang, en meestal proberen we ze op alle mogelijke manieren te vermijden. Maar er zijn mensen die ze vrijwillig ontmoeten. Waarom wordt de pijn een voorwaarde voor plezier??

Handen achter je rug gebonden, een zwart verband in je ogen, een prop in je mond, de bloedige billen naar het bloed … het lijkt erop dat deze foto’s liever angst of medelijden kunnen veroorzaken, maar in de stem van een 30-jarige Oude Yana, die ze op tafel spreidt, klinkt een ingetogen trots: “” “” “Dit is allemaal, hoewel op verschillende tijdstippen”. De betekenis van pijnlijke oefeningen is om spanning te verlichten en voldoening te voelen. Hoewel de manier waarop de masochisten dit bereiken, misschien vreemd lijkt voor iemand die gewend is om anders te genieten.

Het is moeilijk te geloven dat fysieke pijn aangenaam kan zijn, hoewel vanuit het oogpunt van fysiologie hier niets verrassends in is. “Een persoon die pijnlijk is, heeft een groot aantal endorfines in het bloed”, zegt sexoloog Irina Panyukova. – Deze hormonen van plezier zijn natuurlijke analgetica die het gevoel van pijn verminderen en het lichaam helpen zich aan te passen aan de belastingen. Tegelijkertijd wordt ook adrenaline vrijgegeven

, wat kracht en opwinding veroorzaakt “.

Endorfines en adrenaline zijn dezelfde hormonale cocktail, waarvoor anderen bergtoppen veroveren en zich onderwerpen aan sportbelastingen. “Voor mij bleek de ervaring van pijn een soort inwijding”, zegt de 42-jarige Edward. – Ik vind het leuk om mijn gevoelens te verkennen, meer en meer sterke effecten te weerstaan. Aan het einde van de sessie voel ik niet alleen tevredenheid, ik voel me als een winnaar “.

Gevoel van bevrijding

“Voor mij is pijn beter dan elke meditatie,” geeft Yana toe, “ik los erin los zonder een spoor, op dit moment is het gewoon onmogelijk om aan iets anders te denken. Het resultaat wordt naar mijn mening vergeleken met spirituele praktijken-een gevoel van volledige bevrijding, openheid voor het leven. “. Maar de fysieke pijn van de ervaring van de masochist is niet beperkt. Veel mensen ervaren graag morele pijn, genieten van schaamte, vernedering, ondergeschiktheid, van hun eigen weerloosheid en kwetsbaarheid.

“Zelfverloochening, het vermogen tot slachtoffers, de afwijzing van hun behoeften-deze kenmerken zijn inherent tot op zekere hoogte voor ons allemaal, zowel mannen als vrouwen,” merkt Irina Panyukova op. – het zijn zij, in tegenstelling tot extreem egoïsme, die het leven tot een mogelijk leven in de samenleving maken. Maar in de psyche van sommige mensen worden deze functies meer uitgedrukt “. Door te combineren met seksuele behoeften, brengen ze ze naar het “onderwerp”. Dus noem hun praktijken, inclusief pijn en ondergeschiktheid, hun deelnemers.

De rest van de relatie voor hen is “Vanil”. “Ik had veel vanille -relaties,” vervolgt Yana, “maar zelfs als alles goed verliep, was er een vaag gevoel, als een lichte honger of verlangen. En pas toen ik de eerste ervaring van indiening ontving, realiseerde ik me wat ik miste “. Eduard, die al 15 jaar op een vergelijkbare manier in het onderwerp zit: “Lange tijd kon ik niet begrijpen wat ik wil, en koos vrouwen die ervan droomden te gehoorzamen, maar ik kon het niet aan hen geven. Of, omgekeerd, krachtig, maar onbekwaam, ze hebben me veel nutteloos lijden veroorzaakt. “.

Seks zonder seks?

Thematische relatie kan seksueel contact bevatten, maar dit is niet noodzakelijkerwijs. “Als we aannemen dat seks een combinatie is van persoonlijke relaties en intensief fysiek contact, dan is het onderwerp al seks op zichzelf”, merkt Yana op.

Soms worden de deelnemers aan de vergadering niet eens blootgesteld. 29-jarige Paul, “bovenwerk” (degene die pijn veroorzaakt “tot het lagere”), verwerpt de gedachte van de mogelijkheid van seksueel contact: “Ik twijfel er niet aan dat mijn” lager “dit leuk zou vinden. Maar de toestand die onze relatie maakt met wat ze hebben, is dat alle kracht en controle in mijn handen zijn geconcentreerd. En in geslachtsgemeenschap kunnen partners op een gegeven moment op gelijke voet zijn. Voor onze relatie is dit onaanvaardbaar “.

Net zoals gewone (genitale) seksuele contact kan plaatsvinden zonder enige persoonlijke relaties tussen partners, zoals bijvoorbeeld seks voor geld, zodat een masochistische sessie kan worden gedepersonaliseerd, en dan is het vergelijkbaar met het aanbieden van overeengekomen diensten. Maar soms leven partners samen en maken ze zelfs huwelijken die niet verschillen voor een externe waarnemer van huwelijkse relaties. En net als in andere paren, kan seks samen of niet deel uitmaken van hun leven samen.

Met masochistische praktijken kunnen afgewezen delen van de persoon zich herenigen met het geheel, en een persoon is opgelucht

Jong stel, de 32-jarige Boris en de 26-jarige Zoya, wonen anderhalf jaar in hetzelfde appartement en zien eruit als een gewone familie voor buren. Slechts enkele goede vrienden zijn gewijd aan de essentie van hun relatie. “Boris is mijn heer”, zegt Zoya. -Sometimes beveelt hij me om seks te hebben met iemand aan de zijkant. Dan vertel ik hem alles “. Zoya gelooft dat hun verbinding ‘veel sterker is dan romantische liefde. Het heeft veel vertrouwen en dankbaarheid. We kennen onze speciale behoeften goed, we herkennen ze en zijn iemand dankbaar die weet hoe hij hem moet bevredigen “.

Met of zonder seks wordt masochisme echter het meest geassocieerd met seksualiteit. “Het gezin heeft misschien geen fysieke straffen, maar als ouders of andere ouderen het kind inspireren dat seksualiteit iets beschamend is, wat moet worden vermeden, dan groeit hij, blijft hij voelen dat zijn seksuele impulsen iets zijn dat iets is dat iets is dat is is iets dat iets is dat straf verdient, ”legt Irina Panyukova uit. De pijn en vernedering die hij ontvangt in masochistische betrekkingen wordt zo’n leidende straf, een soort verwennerij, die heeft ontvangen dat de masochist zichzelf toestaat om plezier te ervaren.

“Je kunt de liefde bedrijven of niet, maar men kan niet anders dan hun seksualiteit aangaan,” benadrukt Irina Panyukova, “omdat dit een integraal en belangrijk onderdeel van onze persoonlijkheid is. Het afwijzen, het is moeilijk om je vol te voelen met jezelf “. Met masochistische praktijken kunnen afgewezen delen van de persoonlijkheid zich herenigen met het geheel, en een persoon ervaart de sterkste verlichting, vergelijkbaar met enthousiasme.

Dankzij de ondergeschikte positie van de masochist wordt de verantwoordelijkheid volledig van hem verwijderd – zowel voor zijn gedrag als voor gevoelens, en zelfs voor hoe hij eruit ziet. “Soms leek het mij dat ik niet goed en mooi genoeg was,” herinnert Yana zich, “maar als ik niet goed genoeg ben voor liefde, dan ben ik in elk geval erg genoeg om me te straffen”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Order Now

Everyonemusteat.com